multiroom.nu

Det nytänkande systemet för Multiroom.

Enkel styrning

Itach-produkterna är det enklaste och billigaste sättet att skapa en brygga mellan sitt nätverk (surfplattor, smartphones mm) och sin elektronik.

Det finns två serier bland standard-produkterna:

IP2xx och WF2xx, vilket enkelt då betyder:

IP2xx = IP till något annat, alltså trådbunden anslutning till ditt nätverk, givetvis blir styrningen trådlös då du gör det från en smartphone eller surfplatta som är ansluten till samma nätverk med Wifi. Det är endast Itach-prylen som skall anslutas någonstans i nätverket med sladd.
WF2xx = Wifi till något annat, själva Itach-produkten ansluter trådlöst till nätverket.


Produkterna finns sedan i tre olika varianter:

 

  • IP/WF2IR = IR, alltså vanliga IR-signaler som styr alla vanliga elektronikprodukter från den medföljande fjärrkontrollen. Du använder alltså din surfplatta/smartphone till att skicka ett kommando (alla styrsystem har inbyggda bibliotek för i princip alla produkter) som omvandlas av Itach till en IR-signal, den skickas sedan ut i en sladd till ett "öga" som monteras på prokten du vill styra.

 

  • IP/WF2SL = Serial eller RS232 som det också kallas. Det vanligaste interfacet när man pratar om lite mer avancerade styrsystem. Det är en 9-pin d-sub, alltså en gammaldags seriell kontakt. Alla CYP/// matrix switchar och en hel del andra produkter har detta som ett alternativ till styrning.

 

  • IP/WF2CC = Contact closure = Relästyrning. innebär att du kan använda kommandon för att bryta/sluta elektriska kontakter, alltså tända och släcka lampor, starta värmen mm.

När man sedan ser alla dessa varianter och tänker sig att alla dessa möjligheter kan bli tillgängliga i hushållet för en billig peng, en Itach kostar i sin billigaste form runt 1300:-.

Har man sedan bara en stabil internetanslutning och dessutom lite koll på dyndns eller no-ip så inser man snart att man kan sitta var man man vill i hela världen (så länge man är uppkopplad mot internet) och styra vad man vill i sin bostad.